HTML

PR Cikkek

Összeszedjük a legjobb PR cikk oldalakat, ahol ingyenes cikk beküldési lehetőség van

Ingyenes pr cikk beküldési lehetőségek és seo tudástár

2016.04.22. 18:04 Yatour

A marketing jelentése

Címkék: marketing piackutatás

marketing_1.jpgManapság rengeteget lehet hallani azt a kifejezést, hogy marketing, viszont ennek pontos jelentésével csak nagyon kevés ember van tisztában. Tulajdonképpen ez nem meglepő, hiszen a marketing egy olyan gazdasági kifejezés, amelyre nincs is egységes definíció.

Ugyanis ez egy olyan vállalati tevékenység, amely a vásárlók vagy a felhasználók igényeinek kielégítése érdekében elemzi a piacot, valamint meghatározza az eladni kívánt termékeket és szolgáltatásokat, majd pedig megismerteti azokat a vevőkkel, fogyasztókkal. Ezek után az árakat kialakítja, és megszervezi az értékesítést is. Ugyanakkor a vásárlók befolyásolása is a marketing tevékenységhez tartozik.

Lényegében tehát a marketing egy eszközrendszer, amelynek a végső célja a vállalat profittervének a teljesítése, az összes elérhető eszköz alkalmazásával. Tehát mint látjuk, nagyon összetett tevékenység, szakma a marketing, hiszen bármilyen gondolat, eszme megismertetését, elfogadtatását, eladását, valamint népszerűsítését szolgálja. A marketing a különböző társadalomtudományok kombinációja, hiszen lefedi a pszichológia, szociológia, közgazdaságtan, antropológia, matematika és vezetéstudomány különféle területeit.

Végül is, a lényege az, hogy a vállalaton kívül eső piaci információkat igyekszik belső erőforrássá átalakítani, ezáltal pedig nyereségessé tenni a vállalat tevékenységét. Ennek ellenére a marketing tevékenységnek a megtérülése csak nagyon nehezen mérhető, így a ráfordításokat nehéz beruházásként megjeleníteni, ami néha problémát okozhat különböző vállalatoknál.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pr-cikkek.blog.hu/api/trackback/id/tr958655442
süti beállítások módosítása